Voluntariat – HTML, Css Bàsic i Bootstrap a Bawdhitahtaung (Myanmar)

Castellano, Català.

Los últimos meses he estado preparando diferentes talleres para ofrecerme como voluntaria en diferentes materias. HTML i CSS básico y conocimiento de redes sociales, de wordpress, y talleres para descubrir la fotografía como juego, preparando dibujos y jugando a “pescar”como diria Navia, el momento oportuno. Primeras impresiones de los resultados obtenidos en diferentes casos:

Voluntariado – HTML, Css básico y Bootstrap en Bodhi Tataung.

La conexión a Internet de Myanmar no está muy preparada para hacer on-line la mayoría de las cosas, los cortes de luz son habituales y la conexión es lenta e intermitente, y en una aula con unos 10 ordenadores, todavía se nota más. De todos modos hicimos el curso 🙂

Empezamos 3 grupos de 2 horas diarias, pero en la práctica se convirtió en un grupo con más de 4 horas al día y, además venían a clase nocturna, y adaptaba contenidos a los horarios que podían venir.

9 primeras clases para introducirlos poco a poco, siguiendo un poco el tutorial de http://www.w3schools.com sobre html y css. Y las 6 siguientes para enseñar cómo funciona Bootstrap para retocar plantillas ya hechas.

Con el material final les di un montón de plantillas web ya hechas, y direcciones de interés, pero es muy difícil aprender en 2 semanas como hacer una web, a pesar del esfuerzo que hicieron y lo básico del taller.

También les falta teoría de color, diseño y todo lo que se adquiere navegando por muchas webs y aprendiendo como es una web actual. Al ver que podían modificar el css, querían poner marcos gruesos y coloridos, brillantes backgrounds… Les puse ejemplos de colores corporativos e hicimos algún ejercicio, usando paletas de colores.

El resultado del taller fue para mí, satisfactorio, porque los alumnos aprendieron css y a modificar plantillas, hacer los menús, links según nivel de profundidad-web y claridad, y documentar todo el trabajo.

No hubo tiempo de trabajar como colocar la web en internet (dominios, hostings…). Les pasé material y trabajo, para un nuevo taller o enfocarlo más a wordpress. Tutorial: http://www.w3schools.com, especialmente la parte http://www.w3schools.com/website/default.asp

Conclusión: 15 días para un taller de este tipo es poco y requiere mucho esfuerzo por parte de todos 🙂 Y fue una oportunidad para vivir en un templo budista…

Pronto más noticias! Y gracias a la gente de http://www.jofran.cat  !!  🙂

(Fotos al final↓)
Aquest darrers mesos m’he dedicat a preparar diferents tallers per oferir com a voluntària de diferents matèries. Com per exemple de HTML i CSS bàsic orientat a gent amb uns coneixements bàsics d’ordinadors i internet, de xarxes socials, de wordpress i alguns tallers per descobrir la fotografia com si fos un joc, preparant dibuixos i jugant a “pescar” com diria en Navia, el moment oportú.Aquí us vaig deixant les meves primeres impressions dels resultats obtinguts en diferents casos.

Voluntariat – HTML i Css Bàsic i Bootstrap a Bodhi Tataung.

La connexió a Internet de Myanmar no està preparada per a fer gaire res on-line, els talls de llum són habituals i la connexió a internet és lenta e intermitent, i en una aula amb uns 10 ordinadors, encara es nota més. De totes maneres varem tirar el curs endavant! 🙂

En un principi eren 3 grups de 2 hores diàries, però a la pràctica és va convertir en un grup a qui donava classes més a fons durant 4 hores al dia i, a més,  venien a les classe nocturnes a repassar i els alumnes que només podien venir a la nit que els hi explicava pràcticament el mateix, però més concentrat.

Vaig dedicar les primeres 9 classes a introduir-los poc a poc seguint un xic el tutorial de http://www.w3schools.com. sobre html i css.
I els 6 següents a ensenyar-los com funciona bootstrap per intentar que ells sabessin retocar plantilles ja fetes.

Amb el material final els hi vaig entregar un munt de plantilles fetes i adreces d’interes, però en general, és molt difícil aprendre en 2 setmanes com fer un web, i tot i que s’hi van esforçar molt, els retocs que poden fer d’aquestes plantilles, son molt bàsics.

En general, també, els hi falta teoria de color, disseny i tot el que s’adquireix navegant per molts webs i així saber com fer un web actual. La seva idea, en veure que podien modificar el css, era ficar borders gruixuts i colorits, backgrounds amb colors brillants i coses com les que es feien fa 15 anys. Els vaig intentar posar exemples de color corporatiu i varem fer algun exercici sobre això, fent servir paletes de colors.

El resultat del taller, per mi, va ser satisfactori, perquè es alumnes van aprendre css i a modificar força les plantilles, van aprendre a fer els menús, a preparar els links segons nivell de profunditat del web, i a col·locar els diferents fitxers ordenats de manera neta, també els vaig ensenyar a comentar i documentar tota la feina feta. I Això era el que pretenia el taller de 15 dies.
Per a ells, que es van esforçar molt, potser no ho va ser tant, doncs no va haver-hi temps d’explicar com penjar aquesta web a internet, va faltar tota la part de dominis, servidors, hostings, etc.
Els hi vaig passar material per a què seguissin treballant i en un temps és necessari fer una segona part del taller o enfocar-lo més a fer un web directament amb wordpress.
Mentrestant els alumnes que estiguin interessats poden anar fent exercicis que els hi vaig deixar o poden practicar amb el tutorial http://www.w3schools.com especialment la part de http://www.w3schools.com/website/default.asp per entendre un xic com funciona la part del servidor.

Conclusió: 15 dies per un taller d’aquest tipus és molt poc temps i requereix d’un gran esforç per part de tothom. 🙂

A part d’això, va ser un temps curiós, on vaig tenir la oportunitat de viure en un monestir budista excepcional, amb unes vistes increïbles,  i veure el seu funcionament intern! Però això ja ho explicaré en un altre post… 😉 i publicaré fotos al fotoblog!

Mentrestant us suggereixo que seguiu el facebook de Missatge Rebut, doncs allà van a parar totes les fotos, post i diferents coses que publico!

No tenia prou fotos de la classe de Bodhi Tataung i n’he hagut d’agafar unes del facebook de l’Aboot del Monestir:  U Eindaw Bhasa:

I tot això gràcies a la fantàstica gent de http://www.jofran.cat  !!  🙂

If you want follow the news from my blogs, you can “like” my facebook page! 🙂 ↓
Si quieres seguir las novedades del blog, puedes darle “Me gusta” a la página de facebook! 🙂 ↓
Si voleu seguir les novetats dels blogs de Missatge Rebut, Podeu clicar al “m’agrada” de la pàgina del facebook! 🙂 ↓
 


Comments

2 responses to “Voluntariat – HTML, Css Bàsic i Bootstrap a Bawdhitahtaung (Myanmar)”

  1. Que guai veuret tant somrient en un lloc tant diferent! Ah! i la foto fent de senyu, també m’ha molat un monton! Els alumnes estan super atents! hehehe
    abraçada!

    1. Fent de senyu!!! Hahahahahaha!!! No m’ho havia plantejat això! si estigues aquí en lloc de titxa, em dirien senyu!!
      hahahaha! Que bo!
      I si, estaven molt atents, els del curs de foto també, i els de wordpress, també! A veure si pujo fotos i escric algun post més!! 🙂

      Petonets!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *