Voluntariat – HTML, Css Bàsic i Bootstrap a Bawdhitahtaung (Myanmar)

Castellano, Català.

Los últimos meses he estado preparando diferentes talleres para ofrecerme como voluntaria en diferentes materias. HTML i CSS básico y conocimiento de redes sociales, de wordpress, y talleres para descubrir la fotografía como juego, preparando dibujos y jugando a “pescar”como diria Navia, el momento oportuno. Primeras impresiones de los resultados obtenidos en diferentes casos:

Voluntariado – HTML, Css básico y Bootstrap en Bodhi Tataung.

La conexión a Internet de Myanmar no está muy preparada para hacer on-line la mayoría de las cosas, los cortes de luz son habituales y la conexión es lenta e intermitente, y en una aula con unos 10 ordenadores, todavía se nota más. De todos modos hicimos el curso 🙂

Empezamos 3 grupos de 2 horas diarias, pero en la práctica se convirtió en un grupo con más de 4 horas al día y, además venían a clase nocturna, y adaptaba contenidos a los horarios que podían venir.

9 primeras clases para introducirlos poco a poco, siguiendo un poco el tutorial de http://www.w3schools.com sobre html y css. Y las 6 siguientes para enseñar cómo funciona Bootstrap para retocar plantillas ya hechas.

Con el material final les di un montón de plantillas web ya hechas, y direcciones de interés, pero es muy difícil aprender en 2 semanas como hacer una web, a pesar del esfuerzo que hicieron y lo básico del taller.

También les falta teoría de color, diseño y todo lo que se adquiere navegando por muchas webs y aprendiendo como es una web actual. Al ver que podían modificar el css, querían poner marcos gruesos y coloridos, brillantes backgrounds… Les puse ejemplos de colores corporativos e hicimos algún ejercicio, usando paletas de colores.

El resultado del taller fue para mí, satisfactorio, porque los alumnos aprendieron css y a modificar plantillas, hacer los menús, links según nivel de profundidad-web y claridad, y documentar todo el trabajo.

No hubo tiempo de trabajar como colocar la web en internet (dominios, hostings…). Les pasé material y trabajo, para un nuevo taller o enfocarlo más a wordpress. Tutorial: http://www.w3schools.com, especialmente la parte http://www.w3schools.com/website/default.asp

Conclusión: 15 días para un taller de este tipo es poco y requiere mucho esfuerzo por parte de todos 🙂 Y fue una oportunidad para vivir en un templo budista…

Pronto más noticias! Y gracias a la gente de http://www.jofran.cat  !!  🙂

(Fotos al final↓)
Aquest darrers mesos m’he dedicat a preparar diferents tallers per oferir com a voluntària de diferents matèries. Com per exemple de HTML i CSS bàsic orientat a gent amb uns coneixements bàsics d’ordinadors i internet, de xarxes socials, de wordpress i alguns tallers per descobrir la fotografia com si fos un joc, preparant dibuixos i jugant a “pescar” com diria en Navia, el moment oportú.Aquí us vaig deixant les meves primeres impressions dels resultats obtinguts en diferents casos.

Voluntariat – HTML i Css Bàsic i Bootstrap a Bodhi Tataung.

La connexió a Internet de Myanmar no està preparada per a fer gaire res on-line, els talls de llum són habituals i la connexió a internet és lenta e intermitent, i en una aula amb uns 10 ordinadors, encara es nota més. De totes maneres varem tirar el curs endavant! 🙂

En un principi eren 3 grups de 2 hores diàries, però a la pràctica és va convertir en un grup a qui donava classes més a fons durant 4 hores al dia i, a més,  venien a les classe nocturnes a repassar i els alumnes que només podien venir a la nit que els hi explicava pràcticament el mateix, però més concentrat.

Vaig dedicar les primeres 9 classes a introduir-los poc a poc seguint un xic el tutorial de http://www.w3schools.com. sobre html i css.
I els 6 següents a ensenyar-los com funciona bootstrap per intentar que ells sabessin retocar plantilles ja fetes.

Amb el material final els hi vaig entregar un munt de plantilles fetes i adreces d’interes, però en general, és molt difícil aprendre en 2 setmanes com fer un web, i tot i que s’hi van esforçar molt, els retocs que poden fer d’aquestes plantilles, son molt bàsics.

En general, també, els hi falta teoria de color, disseny i tot el que s’adquireix navegant per molts webs i així saber com fer un web actual. La seva idea, en veure que podien modificar el css, era ficar borders gruixuts i colorits, backgrounds amb colors brillants i coses com les que es feien fa 15 anys. Els vaig intentar posar exemples de color corporatiu i varem fer algun exercici sobre això, fent servir paletes de colors.

El resultat del taller, per mi, va ser satisfactori, perquè es alumnes van aprendre css i a modificar força les plantilles, van aprendre a fer els menús, a preparar els links segons nivell de profunditat del web, i a col·locar els diferents fitxers ordenats de manera neta, també els vaig ensenyar a comentar i documentar tota la feina feta. I Això era el que pretenia el taller de 15 dies.
Per a ells, que es van esforçar molt, potser no ho va ser tant, doncs no va haver-hi temps d’explicar com penjar aquesta web a internet, va faltar tota la part de dominis, servidors, hostings, etc.
Els hi vaig passar material per a què seguissin treballant i en un temps és necessari fer una segona part del taller o enfocar-lo més a fer un web directament amb wordpress.
Mentrestant els alumnes que estiguin interessats poden anar fent exercicis que els hi vaig deixar o poden practicar amb el tutorial http://www.w3schools.com especialment la part de http://www.w3schools.com/website/default.asp per entendre un xic com funciona la part del servidor.

Conclusió: 15 dies per un taller d’aquest tipus és molt poc temps i requereix d’un gran esforç per part de tothom. 🙂

A part d’això, va ser un temps curiós, on vaig tenir la oportunitat de viure en un monestir budista excepcional, amb unes vistes increïbles,  i veure el seu funcionament intern! Però això ja ho explicaré en un altre post… 😉 i publicaré fotos al fotoblog!

Mentrestant us suggereixo que seguiu el facebook de Missatge Rebut, doncs allà van a parar totes les fotos, post i diferents coses que publico!

No tenia prou fotos de la classe de Bodhi Tataung i n’he hagut d’agafar unes del facebook de l’Aboot del Monestir:  U Eindaw Bhasa:

I tot això gràcies a la fantàstica gent de http://www.jofran.cat  !!  🙂

If you want follow the news from my blogs, you can “like” my facebook page! 🙂 ↓
Si quieres seguir las novedades del blog, puedes darle “Me gusta” a la página de facebook! 🙂 ↓
Si voleu seguir les novetats dels blogs de Missatge Rebut, Podeu clicar al “m’agrada” de la pàgina del facebook! 🙂 ↓
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this:
c